Koopnulokaal.jouwweb.nl

Lokale ondernemers

Uw winkelomgeving

Voor een goed winkelcentrum is van belang dat er een goede mix is van winkels. U moet dan denken aan food en non food winkels. Hierin is het aanbod van lokale ondernemers en ook van filialen van winkelbedrijven van belang.

 

Overzicht zelfstandige ondernemers

Zelfstandige winkeliers:

De meeste zelfstandige winkeliers zitten meestal niet een duur winkelcentrum en kunt u ze vaak herkennen aan de namen. De eigenaar is veelal zelf aanwezig en helpt u uw aankopen. 

 

Zelfstandig vanuit een franchise formule

Betekenis franchise:

Een franchise is een methode van zakendoen waarbij een lokale ondernemer (de franchisenemer) een contract sluit met de eigenaar ( de franchisegever) die de franchisenemer het recht geeft om tegen betaling een zaak met die handelsnaam te exploiteren.

Dit wordt veel gedaan bij bv supermarkten (Albert Heijn, C1000), fastfoodrestaurants ( McDonalds, Domino's pizza) , boeken/tijdschriften (Bruna, Primera), wit- en bruingoed (Expert) en speelgoed ( Intertoys, Top1Toys).

Dit betekent dat uw lokale ondernemer alle ondernemersrisico's loopt! Draait de winkel niet goed doordat er minder klanten komen, gaat de winkelier failliet en is daarmee alles kwijt.

U kunt op de website www.franchiseplus.nl heel veel informatie terug vinden over de verschillende franchise formules.

 

Niet zelfstandig:

Voorbeelden van filialen zijn:

V&D, Dixons, Bart Smit, Free Record Shop, H&M, C&A, Kruidvat, Trekpleister, Toys XL, Mediamarkt enz.

Vaak is niet goed te zien of deze bedrijven nu van Nederlandse oorsprong zijn of niet. Toys XL en Mediamarkt zijn bijvoorbeeld geen nederlandse ondernemingen.

 

Webshops:

De pure webshops herkent u direct. Zij hebben vaak geen fysiek afhaalpunt of zeker geen winkel. Het is zelfs lastig om te achterhalen of zij van Nederlandse oorsprong zijn. Een duidelijk voorbeeld wat niet Nederlands is is bv Zalando.